Er zijn weer puppen. Ze zijn er al. Binnen kort mogen ze weg.

 

 Benauwdheid, Zwavel en Luchtvervuiling.

De invloed van de omgeving op uw hond. In dit artikel zult u zien dat de grootste gevaren voor onze viervoeters en onszelf de vervuiling van de lucht met zwavel uit uitlaatgassen is. ik zal steeds aan vullingen doen.

 Zwavel is een delfstof maar ook een bouwsteen in de voedselketen en ons lichaam. Zonder bouwstoffen als zwavel kunnen we niet leven. Maar... Zwavel is ook giftig.

Zwavelzuur in heel fijne nanodeeltjes zweeft in de lucht en wordt ingeademd door mens en dier. Ter bescherming van het lichaam gaat het slijmvlies vernetten en creert in het slijm ruimtes om water in op te slaan die het ingekomen zuur moeten verdunnen, verminderen. een beschermingsconstructie van het lichaam van U en Van uw hond. echter met een groot nadeel: Omdat de slijmvliesen aan de binnezijde van de luchtpijp zitte zal daardoor de luchtdoorlaat kleiner worden en de luchtstroom beperken.

Schone motoren zijn niet schoon maar zwaar veervuilend.

De moderne "schone" autos werken met als vulkanen. ook hier wordt met hoge drukken gewerkt. Het vuil is niet langer te zien door de zeer fijne verdeling net als bij vulkanen, maar is verre van schoon. Met de toegenomen vervuiling door het verkeer komt steeds meer zwavel in de lucht en worden onze slijmvliezen , ook van uw hond zwaar belast en aangetast. met als gevolg benauwdheid.

Zwavel komt veel voor in indonesië als delfstof en wordt in tal van processen gebruikt. soms komen grote hoeveelheden zwavel vrij in de natuur als er weer een plineale vulkaan uitbarsting is. dat wordt zo genoemd omdat Plinius de jongere een ooggetuige verslag schreef van de uitbarsting van de Versuvius waardoor Pompeí bedolven werd. de uitbarsting kenmerkt zich door dat grote hoeveelheden gassen met enorm geweld kilometers hoog de atmosfeer in geslingerd worden. door druk en temperatuur worden gassen gevormd met grote hoeveel heden Zwaveloxides (SO2-). Door de hogedrukken ontstaan door bewegingen van de overigens zeer dunne aardkorst samengeperst tot drukken van 1500 kG/cm2 tot 4000 kG/cm2 en meer.

De electrische ladingen die de moleculen hebben, elk molecuul komt twee electronen te kort. stoten in de lege ruimte van de amosfeer deze moleculen elkaar met enorme krachten af. Daardoor verdeeldt het dan kouder worden gas in heel klein nanodeeltjes. De hoeveelheden materiaal, Zwavelmoleculen, die zo in de atmosfeer komen, kunnen er zo veel zijn, dat wanneer ze zijn afgekoeld die moleculen met een waterlaagje er om heen het zonlicht over een breedte van honderden kilometers verhinderen het aardoppervlak te bereiken. en dat kan vergaande gevolgen hebben. Zelfs de aanzet zijn tot nieuwe ijstijden. de temperatuur op aarde kan met enige graden dalen over het gehele jaar. De zwavel werd tot zure regen en verzuurde de grond. Er groeide niets meer.

1256 ontplofte op Bali in Indonesië de vulkaan Salnas. De uitstoot bereikte ook Europa. alleen al in de stad Londen stierven als gevolg van uitblijvende oogsten énaantasting van longen en slijmvliezen ruim 18000 mensen. in Eurpa en Azië stierven miljoenen mensen. vele jaren daarna sneuwde het in juli en waren er geen oogsten. de bevolking van IJsland verhonderde.

in 1773 ontplofte een vulkaan op IJsland. opnieuw met fatale gevolgen voor europa met overal hongersnood. Opstand en revolutie !795 in Frankrijk was het gevolg.

 

 

planten en bomen hebben zwavel nodig om te groeien.

 

Uma werd vermoord door de dierenarts in Sleeuwijk. Uma was 54 dagen zwangerZe droeg vier puppen. Ze werd vermoord met Acedaton

De vraag die elke diereneigenaar steeds opnieuw moet stellen keer op keer ook in de behandelkamer: Hoe deskundig is mijn hulpverlener?  Krijgt mijn hond wel de zorg die ze toekomt. En wat als er fouten gemaakt worden. maak vooraf goed afspraken met uw dierenarts. En vraag vooraf aan de arts de risico's uitvoering met u te bespreken. maar ook na de behandeling moet u om een uitgeprinte bijsluiter vragen. Dat geldt ook voor de instructies voor door u te leveren zorg na de behandeling. Vraag deze eveneens uitgeprint.  lees hier onder waarom dat nodig is. 

 

Na het overlijden van onze Uma was het commentaarvan de dierenarts jammer joh. zoek het maar uit. ik handelde volgens onze procedure. Uma had volgens zeggen 0,1 ml Acetadon toegediend gekregen omdat ze nog al aan het hijgen was. Dat moest rust geven.  Al na enige uren was ze dood. nee hoor niet onze schuld. als er wat is met uw hond moet u bij ons zijn maar nu even niet!! 

Niet alleen verloren wij een prachtig teefje, maar ook haar vier puppen gingen verloren. we hebben nu een gat is ons fokprograma en een zeer grote schade post van ruim 3000€ plus het verlies aan inkomsten van de puppen. Nodig om weer voer te kunnen kopen.

 

Eind juli: Uma had last van de warmte. niet zo verwonderlijk als de dag temperatuur 28 graden in de schaduw bedraagt. we waren dan ook blij dat Uma in de avond weer wat opknapte en praatjes kreeg. 

Ik ben het nog steeds aan het uitzoeken 

 

Uma, onze zwangere mopshond roedelleidster werd vermoord door de kliniek Sleeuwijk met in haar lijf drie puppen zes dagen voor de bevalling.

Ze kreeg van een naamloze arts?? een tranquilizer: Acedaton.  Uma had met dertig graden last van de warmte of was ze aan het bevallen?. en het was onduidelijk of ze last had van de warmte of bezig was met de bevalling.

Aeze stof acetadon heeft oa als werkzame stof methadon. hoewel de bijsluiter van Acedaton niets vermeldt  is op het internet terug tevinden Acedaton Niet gebruiken bij warm weer , niet gebruiken bij boxers (kortsniten) niet gebruiken bij zwangere dieren.  Kennelijk zijn deze waarschuwingen niet voor artsen om genegeerd te worden. Uma werd vermoord> Het was warm Uma is een mopshnd en dus kortsnuit en Uma was zwanger.

in 2013 deed de veterinaire tuchtraad uitspraak over de verplichingen van dierenartsen bij het gebruik van Methadon en. namelijk de verplichting om nazorg te leveren en de eigenaar te behoeden voor mogelijke onderkoeling, mogelijk de dood ten gevolge hebbend. ook hier in bleek Sleeuwijk nalatig.

Uw hond rustig laten slapen. Uma werd nooit meer wakker. in die zelfde week met dat zelfde warme weer was een hond binnen 24 uur overleden aan een patella opreratie al dus loopstra van Sleewijk. in diezelfde week volgen meer berichten over gezonde honden die plotseling dood werden aan getroffen na een sedatie behandeling. te veel gezonde honden sterven om nog in toeval te geloven.

Het verlies van een hond op deze wijze is nooit leuk. maar weigeren de schade te vergoeden zegt veel over de mentaliteit van de Sleeuwijk artsen.

Sleewijk een dierenkliniek duidelijk een brug te ver is.

De kliniek Sleewijk nodigt u uit om naar hun toe te komen ook bij Spoed Eisende Hulp. maar de artsen van Sleewijk laten na U te vermelden dat hun kliniek gedurende grote delen van de dag in mindere mate of geheel niet bereikbaar zijn. Deze Artsen kunnen derhalver geen hulp verlenen. U wordt misleidt. Maar wij snoepen graag uit u portemonaie.  En anders zeggen toch gewoon we dat u geen beroep op Sleewijk had moeten dien. En vervolgens maken ze u uit voor de gene die het verkeerd doet. dat de artsen van Sleewijk u informatie onthouden vinden zijn geen probleem. moet je maar niet zo dom zijn om een beroep op ons te doen. we zitten hier voor het grote geld en uw hond is de sleutel daartoe. Het knooppunt Gorinchem en de bijbehoeren de brug richting Sleeuwijk zijn maar zo uren lang verkeersobstructies. De artsen van Sleewijk moeten dat weten maar laren na u daaro ver te informeren. De medewerkers Van Dieren Kliniek Sleen de rivieren al snel een brug te ver ewijk moeten hiervan op de hoogte zijn maar alten na u over genoemde onbereikbaarheid te informeren.

Sleewijk is voor iederen van boven de riveren gedurende grote delen van de dag onbereikbaar voor spoedeisendehulp. voor humane hulp staat 14 min. Bij Sleeuwijk kan het uren duren. eoch vinden zij zich niet schuldig als ze u misleiden.

 

Uma is gedekt. Sam heeft zich weer uitleefd. Uma wordt al lekker rond.  Begin augustus? dat heeft niet mogen gebeuren!

 

Schoon en vers Water voor uw hond. 

Allereerst:  de waterbak moet stabiiel staan.

Water kan zeer snel bederven. Maar veel mensen weten niet dat water soms al binnen enkele uren bedorven kan zijn en een bron van infecties kan zijn. En dus eigenaar / verzorger: drie maal per dag vers koud water klaar zetten.  Vooral bij warm weer is vers water noodzakelijk.

Al snel ontstaat tegen de wand van de waterbak een vettige laag. De wand voelt extra glad aan. Ook al ziet u nog niets  door met de vingertoppen de wand  en bodem te controleren kunt u weten of bederf van het drinkwater gaande is. En na enige tijd kunt u dat ook zien. er ontstaat in de drinkbak een groenige aanslag. weg er mee! schoonmaken.  

Advies:  Neem bij voorkeur een zware aardewerkstenen waterbak, met wit geglazuurde binnenzijde. in de zomer is een licht geglazuurde bak ook goed. De wanden zijn dan enigzins poreus. water dat via de poriën aan de buiten zijde verschijnt,  zal daar verdampen . De verdampingswarmte zal de waterbak doen afkoelen.

Vervuiling van de bak wordt door de wiite binnenzijde na enige tijd zichtbaar.  Dat de bak vuil is, is ook voelbaar, ook al is er soms nog weinig te zien. De binnenzijde van de bak voelt dan vettig aan.

Was uw waterbak elke dag uit met heet water van  ruim boven de 70 graden celsius. Aanwezige bacterien gaan dan dood. Hierdoor is geen zeep nodig, wat een nasmaak zou kunnen geven. Dan wil de hond het water niet drinken. Enige minuten met genoemd heet water laten staan zo dat de hele bak heet wordt, daar na grondig uitwassen en naspoelen. met regel maat in de vaatwasser doen. Met dit warme weer: twee tot drie maal per dag de bak schoon maken en het water verversen.

 

Hoe verzorgt u de nagels van uw hond!  Met de roterende voetvijl van dr. Scholl. 

De nagels van een mopshond kunnen best stevig uitgroeien en omdat ze harder groeien dan slijten op de straat ( ze lopen vaak te weinig) ontstaat er een probleem: de  nagels te lang gegroeid gaan de tenen in een vreemde stand dwingen.

Dan kan het zijn, dat de teen scheef gaat groeien/staan. maar ook de teen kan omhoog worden opgedrukt.  Hierdoor gaat de poot een verkeerde stand krijgen, en krijgt de hond moeilijkheden met lopen.

En dus moet er wat aan de lengte van de nagels worden gedaan. Maar dat is niet zo eenvoudig. Van knippen wordt uw hond niet echt blij. Het komt nog al eens voor dat het "lLeven" in de teen (te) ver door groeit in de nagel. Bij witte nagels is dt nog goed te zien . Maar bij zwarte nagels niet. Teennagels knippen wordt zo tot een zeer pijnlijke ervaring voor de hond. en vaak ook bloedig.  Hij gaat al protesteren zodra hij denkt dat er geknipt gaat worden.

Dat is niet nodig: er bestaat een eenvoudige maar effectieve oplossing: Slijp / vijl de nagels af. Maar doe dit met de electrische voetvijl van dr. Scholl. Gebruik hierbij de ruiwe steen en omdat het motortje niet zo hard draait en ook geen naar geluid bij maakt, staat uw hond toe dat hij op deze wijze aan zijn poten wordt geholpen.  

 

Gedekt :  Carola door Chiel van de Second Corner.  en nu ook Nora, helaas geen puppen.  Honeybee  is loops dus de volgende keer in oktober kunnen we ook van haar mogelijk puppen verwachten. 

Als alles goed gaat hopen we eind april / begin mei  op jonge mopsjes.

Caithlynn heeft ons twee reutjes en een teefje gebracht. 

Het gaat goed met Caithlynn. Ze eet bijzonder goed en wordt al aardig rond. Als er wat te eten valt is ze er bij.

Gedekt:  19 december, Caithlyn met Chiel van de second Corner.

We verwachten rond 15 tot 20 feb 2018 pups als alles goed gaat. Geboren zijn op 15 februari Yentel Joep en Joris. 

 

Binnenkort meer nieuws over onze fokplannen.

Verwachte dekking:   Carola,  dekreu wordt Chiel van de Second Corner. Alle honden wonen bij ons. 

 

Meer fotos en filmpjes van mopsen zien: Volg de ontwikkelingen en kijk ook op: 

Knuffelmopsen - Startpagina | Facebook

 

Geboren:

Ze zijn inmiddels al bijna 1 kg. groot en doen het uitstekend.  In de nacht van za 25 november jl  zijn er twee pups geboren, beiden reu. Was het begin een beetje aarzelend nu doen moeder en pups het goed. Ze drinken tegen de klippen op. En groeien wel 50 gram per dag bij een eigen gewicht van 550 gram. het gaat zo goed dat het interne systeem het niet kan bijhouden en we dus de voeding een beetje moeten minderen.

Samenwonend:  

Byou van de knuffelmopsen  met Chiel van de Second Corner.  Ook Byou werd door Chiel zo lief gevonden, dat hij ze wel moest verwennen. En zij, Byou, wilde graag verwend worden.  Wij hopen rond 1 december te pups te kunnen verwachten .

Jammer : deze week zijn we naar de dierenarts geweest om dmv een röntgenfoto informatie te krijgen over het aantal te verwachten pups. Helaas is gebleken dat er geen pups te verwachten zijn bij Nora. We zullen Chiel zeggen dat hij beter zijn best moet doen. 

Ook Eleonora vd Knuffelmopsen  met  Chiel van de Second Corner een onderonsje gehad. Plotseling waren ze samen verdwenen.  Ze zijn enthousiast bezig geweest.  Wij hopen rond 19 november op pups.

 

Ook Carola kan binnenkort loops worden. mocht dat zo zijn dan zal ook deze maal Chiel zijn best mogen doen.

  

Nieuw Inwonend :

Op 2 september 2017 is bij ons komen wonen een prachtige reu: Chiel from the Second Corner, om ons team te komen versterken. Chiel is Luxemburgs kampioen en heeft diverse mooie nesten gegeven. 

Binnenkort hopen we dus op een paar prachtige nesten met onze dames.  Zodra hier meer duidelijkheid over is kunt u dat hier lezen.

Gido:

Inmiddels hebben wij van Caitlynn van de knuffelmopsen een prachtige zoon in black van Hilbrand Vom Ulmer Haus:  Gido. Gido is een charmeur en windt alle dames ( mens en hond)  om zijn poot. Hij is inmiddels al weer negen maanden oud. Hij blijkt een heerlijke hond. Maar wel zeer ondernemend en ondeugend. 

Caitlynnn: 

Cailtlynn = 2x uitmuntend! op de hondenshow in Den Bosch en de Holland Cup. Deze aanwinst, dochter van Evy en Sam, heeft in korte tijd bij twee internationale keurmeesters op de Dogachtigen show en de Holland Cup in de show ring uitmuntend gehaald. Wij zijn erg trots op dit resultaat. Te meer omdat showen niet echt ons ding is. 

Met Byou als aanstaande mama gaat het erg goed. Ze heeft een prachtige dochter gekregen van Bomba : Eleonora 

 

Simparica: kills your pet by your own vet????

Nu  2017 ten einde loopt zitten een aantal voormalige hondenbezitters met een schuldgevoel op de bank: Heb ik mijn eigen gezonde hond gedood, met hulp van de dierenarts zonder goed te weten wat ik mijn hond heb toegediend ?? ??  Is mijn gezonde hond overleden aan een "diergeneesmiddel" dat in werkelijkheid alleen dieren dood? Ook uw Hond? wij denken van wel!!

Zijn mopshonden extra gevoelig voor Symparica??

Wij denken van wel. Mopshonden lijken extra gevoelig voor het gebruik van pesticiden / biociden als Symparica en Bravecto, verkocht als anti-vlooien en anti tekenmiddelen.  In de afgelopen drie jaren werden wij driemaal geconfronteerd met zogenaamd onverklaarbare verschijnselen van opmerkelijke maagdarmstoornissen, nierfalen en lever- en gal-problemen naast neurologische problemen. Alles duidend in de richting van vergiftiging.  Nee, de behandelend dierenarts kon ook geen oorzaak ontdekken. Afgelopen zomer werd geheel volgens de bijsluiter maandelijks een 35 dagen 100% werkzaam anti-vlooien middel Siymparica 20 mgr. verstrekt aan een 1jaar en 8 maanden oude reu van 9 kg. In juli en augustus en september en oktober. En in november tijdens een wandeling viel de hond om om korte tijd later met spastische verschijnselen te overlijden. Het dier was verder nergens voor onder behandeling. De andere dieren waren nog jonger. Ook zij overleden in de zelfde tijd van het jaar. Als fokker schrik je van zulke berichten.  Wat moet je er mee als fokker en wat kan je er mee?  Leverancier en dierenarts hullen zich in stilzwijgen en verschuilen zich achter wetenschap?  Maar is dat wel juist?

Er bestaan ernstige twijfels over de juistheid van de door Zoetis verstrekte informatie!!

De aangetroffen documenten bevatten zeer veel tegenstrijdigheden behalve over de dodelijkheid van genoemd middel, doch niets over genezen.  In de komende periode zal hier aanvullende informatie verschijnen.  

Streken van een Vos: 

Als een vos getroffen wordt door een vlooienplaag gaat hij het water van de beek in. Heel langzaam tegen de stroming in laat hij zijn lichaam onder water verdwijnen. Vlooien hebben een hekel aan water en zullen proberen droog te blijven. Die pogingen slagen door steeds meer naar de kop van de vos te kruipen.  raken ze te water dan zal de stroom ze gelijk afvoeren en is de vos ze kwijt. de resterende vlooien zullen steeds hogerop klimmen / springen om droog te blijven. de vos weet dat en zakt heel langzaam onder water. uiteindelijk zijn alle vlooien van de vacht verdreven naar zijn kop. de vos zal steeds verder in het water zakken om uiteindelijk geheel onder water te verdwijnen waarna de vos van zijn plaaggeesten is verlost. 

 

 

 

Gevaren voor uw hond: De dierenarts!!!

De dierenarts verkrijgt zijn inkomen via uw bankrekening. Deze doet in een aantal gevallen zeer goed zijn werk. Doch ook moet u op hem kritisch zijn. Niet altijd is er een duur consult nodig, bijvoorbeeld omdat er eenvoudige middelen zijn waarmee u hetzelfde bereikt. Maar ook omdat er diergeneesmiddelen door hem worden aangeboden, die helemaal geen geneesmiddel zijn, maar puur vergif voor uw hond: Antivlooien- en antiteken-producten. Niet alleen de vlo gaat dood maar uw hond kan er ook dood aan gaan. voorbeelden zijn Bravectoe en Simparica waarbij de werkzame stoffen insecticiden zijn. De afgelopen zijn wij herhaaldelijk geconfronteerd met het vroegtijdig overlijden van veel te jonge honden na toediening van genoemde producten en/of overeenkomstige producten. De verschijnselen neurologische problemen ( aantasting van het zenuwstelsel) die leiden tot het uitvallen van nieren, lever, gal en maagdarmproblemen.  Genoemde neurologische aantasting moet bij vlooien en teken na bloedconsumptie tot de dood binnen 48 uren of sneller.  

 

Verzonnen aandoeningen door de (dieren)arts:   

Medici hebben de neiging om op alle gebieden van leven en dood deskundig te willen zijn, althans dat willen zij u doen geloven en wensen niet of nauwelijks te erkennen dat er beperkingen zijn aan genoemde deskundigheid. U moet genoemde deskundigen daar voor rijkelijk belonen. Bij tegenvallende resultaten verschonen zij zich in tal van uitvluchten. zelden zullen zij ongelijk bekennen of verantwoordelijkheden nemen voor hun (wan)daden. 

 

Mensen en dieren moet het doen met de omgeving waarin zij leven. Genoemde omgeving kan heel ideaal zijn. Doch ook zijn er minder ideale omstandigheden.  Een voorbeeld: wonen op een prachtig eiland in de tropen kan verstoord worden door een langstrekkende orkaan. Zo worden mens en die belaagd door omringende niet zo maar zichtbare organismen of door vervuiling van natuurkundige en menselijke aard. 

Het merkwaardige is dat vele partijen vinden dat mens en dier daar altijd onder alle omstandigheden tegen bestand moet zijn. dat blijkt in de praktijk niet zo te zijn: het vermogen van mens en dier om genoemde gevaren af te weren heeft zijn beperkingen.

Wanneer de gevolgen van deze beperkingen zichtbaar worden ontstaan er diverse mogelijkheden. a) de beperkingen wegnemen, b) het absolute gevaar, dat kan leiden tot overlijden en c) er iets tussen in verzinnen door "deskundige" die uw onkunde exploiteren dat maakt dat u met regelmaat de (dieren)arts gaat bezoeken. Soms blijkt een bezoek ruim voldoende maar de dierenarts ziet u graag maken komen: bij v. de jaarlijkse inentingen. deze entingen worden in veel ,gevallen overbodig herhaald. ten koste van uw dier en rekening en ten gunste van de dierenarts.  

 

 Een ijsbeer voelt zich met dikke vacht goed op het poolijs tussen zeehonden die zijn voer vormen. In de tropen raakt genoemde beer oververhit.  

 

 

Nieuws:   Pas op uw hond! PDE.

Tegenwoordig horen we het vaker: PDE maar wat is PDE nu? en waardoor wordt PDE veroorzaakt.                                                                                         PDE staat voor pug dog encephalitis: een aanduiding, waarover nog maar erg weinig meer dan een naam bekend is. Het is een naamsaanduiding voor een mogelijk verschijnsel, maar het is onbekend wat het precies is en kan het doen met uw hond. Het geheel vind plaats in de hersenen van de hond. en wordt zicht baar door verlies van controle over het lichaam.

Opmerkelijk is de naam. die suggereert dat deze aandoening alleenl bij mopshonden voor komt. Wat is het geval?  Door de goed met vacht bedekte schedel tegen de mogelijke koude zal de warmte opgewekt in de onder de schedel liggende hersenen, moeilijk naar buiten kunnen worden afgevoerd. Daar heeft de mops wat op gevonden: gebruik de inkomende koude luchtstroom voor de ademhaling binnenkomend via de neus om het bloed dat naar de hersenen toe gaat te koelen.  Bij voldoende toevoer van koude lucht en het probleem is op gelost. Ja in Tibet. Maar in Europa liggende zaken anders. Daar is de lucht minder koud en zuurder dan in Tibet door industrie en verkeer. De lucht is extra zuur van augustus tot november wegens rottend blad. En dus zullen de slijmvliezen van de neusholten brachiale en alveolaire ruimten dikker zijn en minder makkelijk warmte overdragen maar ook minder lucht doorlaten. Met andere woorden : in genoemde periode komt de koeling van het mopsenhoofd in gevaar. Oververhitting dreigt. en ter plaatse kunnen eiwitten over verhit raken en stollen. Op die manier kunnen de hersen functies worden aangertast. wees alert op uw hond. u bent het die voor uw hond de goed verblijfsomstandigheden moet maken.

 

Hoe veilig is uw hond? in handen van Uw dierenarts.  Zijn pesticiden wel veilig voor uw dier te noemen?

Is de bescherming van uw hond wel goed, middels pesticiden die vlooien en tekken "direct" moeten doden.

Maar hoe veilig is de toediening van genoemde pesticiden voor de overlevingskansen van uw hond? Vlooien weg en hond dood? Hoe velig is Bravecto (fluralaner vergelijkbaar met Fipronil voor eieren )? Hoe veilig is Simparica (Sarolaner een soortgelijk product)? Hoe veiling is Nexxgard ( Afoxolaner,  een nieuwe isixazoline parasiticide ) en soortgelijke producten.  Zijn genoemde producten wel getest op mopshonden? en wat zijn de veiligheidsmarges. 

Fluralaner, Sarolaner en Afoxolaner zijn producten die ingrijpen op het zenuwstelsel van geleedpotigen. maar wat doet het met uw hond? In de derde week van deze maand, november 2017, is een petitie aan de minister aangeboden met het verzoek genoemde producten uit de handel te nemen. Er zouden in Europa al meer dan 5000 honden vroegtijdig zijn overleden. Alleen in Nederland ca 250. 

Mogelijke aandoeningen : lever en maagdarmkanaalaandoeningen , epilepsie , speekselen zodat de maag vol met vocht en slijm komt en aantasting van de nieren. meer dan voldoende om aan dood te gaan. Ook blijven rest stoffen te lang in het bloed circuleren. Dit kan tot gevolg hebben dat bij nieuwe dosering "stapelen" van genoemde dodelijke producten in het bloed van uw dier kan leiden tot dodelijke waarden, ook voor uw hond. dat kan nooit de bedoeling zijn van het bestrijden van teken en of vlooien.

Lees zelf ook goed de bijsluiter en neem altijd lagere waarden dan voorgeaschreven voor uw hond om te voorkomen dat fatale overdosering kan ontstaan omdat uw hond kleiner is dan het maximale gewixht waarop de stof gegarandeerd nog werkzaam is.  Bij sommige honden bleek de stof na vele maanden nog steeds aanwezig. Veel langer dan de gegarandeerde waarde van 35 dagen.  de halfwaarde tijd in deze honden bleek een heel ander dan beschreven wordt in de " wetenschappelijke' testen. Hernieuwd toedienen van een volgende dosis brengt dan het leven van uw hond in gevaar.

Bekend is dat een jonge hond van 1 jaar en acht maanden oud is overleden naar alle waarschijnlijkheid aan het  toegediende antivlooien product:  Simparica. 

Uw hond wordt vergiftigd met landbouwgif, met middelen voor ontwormen en antivlooien - antiteken.

De pesticiden in deze producten kunnen uw hond ernstige schade toebrengen. Al wil de dierenarts daar niet van weten Laat voor behandeling uw dier testen middels titeren. Dan zal blijken of de afweer van uw hond nog voldoet. Maar ook dan. Kijk ook naar de omgeving van uw hond. Loopt hij veel risico of weinig in zijn dagelijkse omgeving, de honden die hij ont moet! .

We zijn zuinig op onze honden en willen ze beschermen. maar doen we dat wel goed?  

Inwendig: de wormenkuur + uitwendig: antivlooien en antitekenmiddelen,  elk bestaand uit werkzame stoffen elders toegepast als pestiiciden met eigenschappen die inwerken op het centrale zenuwstelsel van insecten en parasieten. die producten worden door de farmacie losgelaten op uw hond. En al is de hond verhoudingsgewijs veel groter toch lijkt ook bij uw hond de invloed merkbaar, met invloeden als en mogelijk ook => inwerking op huid en lever => mogelijk leidend tot een slechtere leverfunctie => leidend tot inwerking op zenuwstelsel => neurologische problemen in zenuwbanen en hersenen. ?  

Let op dit artikel heeft tot doel de discussie op te roepen en dient slechts als introductie. Het is aan u om zich nader in dit onderwerp te verdiepen. 

Het komt als ongeloofwaardig voor: producten die in de vorm van pesticiden inwerkend op ongewenste parasieten die aangebracht  worden op in en uitwendige delen van uw hond en waaraan de parasieten massaal dood gaan door ingrijpen op het zenuwstelsel van genoemde parasieten. En zou er geen enkele invloed van die zelfde stoffen of onderdelen van die producten op uw hond inwerken? Maar wel gevaarlijk voor uw kat!!. Het klinkt te mooi om waar te zijn. Het ras van de mopshond lijkt extra te worden getroffen.

Kortom, wie regelmatig ontwormt en een antivlooien middel aanbrengt op advies van de dierenarts op zijn hond loopt een zeker risico om zijn eigen hond te doden. Combineer het vorengaande met sommige bestanddelen uit droogvoeders en u vergiftigt stelselmatig uw hond.  Houdt U uw dierenarts een spiegel voor en vraag naar andere oplossingen. Voorkom ernstige leverschade mede veroorzaker van neurologische problemen.

Zodra ik meer weet zal ik hier berichten.

 

 

Waarschuwing: Bescherm uw hond tegen oververhitting.

Zorgplicht voor eigenaars. 

Eigenaars hebben met de aanschaf van hun nieuwe hond ook de zorgplicht voor hun hond van de fokker overgenomen. De eigenaars zijn wettelijk aansprakelijk voor het wel en wee van hun dier. Ze zijn verantwoordelijk voor de omgeving van de hond en hun gedrag, hun voeding en bescherming. Daar hoort ook bij dat de hond tegen zichzelf beschermt moet worden. Bijvoorbeeld bij veel inspanning en dan plaatsing in een veel te kleine te weinig gekoelde ruimte. Dat moet u als eigenaar voorkomen. U, als eigenaar bepaalt de omgeving van de hond. De hond kan zich daaraan niet onttrekken. Bescherm uw mopshond tegen oververhitting door warme en vochtige lucht of te veel inspanning. Die extra warmte kan gemakkelijk leiden tot een toestand, waarin het dier niet langer meer in voldoende mate zijn warmte kan afvoeren aan de te warme omgeving. Of de hond moet zich te veel inspannen om de noodzakelijke koeling te verkrijgen. Dat kan leiden tot te veel warmte in de hond of uit de omgeving en dus oververhitting van uw hond! De hond moet dan direct gekoeld worden. Bescherm tegen hot spots. bescherm tegen Urban Heat Islands. Dit zijn het plekken in een steenachtige omgeving, vaak voorkomend midden in grote steden. 

Uw mops zal niet snel laten blijken, dat hij niet in orde is. Let bij warm weer dus extra op uw hond! zorg voor drinken. een koele onder grond. Zo nodig enige malen per dag regelmatig verversen. Water kan binnen één dag bedorven zijn. 

Zoals bekend is de mopshond een krachtige, maar compacte hond. Dat laatste betekent dat er weinig afkoelend oppervalk op de hond aanwezig is, terwijl de ademhaling maar tot een beperkte temperatuur voor voldoende afkoeling kan zorgdragen. En zijn zwarte oren juist warmte opnemen. Stel de hond niet bloot aan warmte.

Omdat onze mopshonden veel kleiner zijn dan mensen, hebben ze met andere, toch al hogere temperaturen te maken dan wij mensen. Mopsen bevinden zich dichter bij het aardoppervlak, de tegels ,de straat, het asfalt. Dat betekent bijvoorbeeld voor hen minder koelende wind, meer terugkaatsing / straling van warmte uit oppervlakken die gemakkelijk warmte opnemen en dus hogere soms veel hogere warmtereflectie van asfalt, steen beton, muren en gebouwen. Leg uw hand bij warm weer eens op het asfalt en u zult verbaasd bemerken hoe hoog dat asfalt aanvoelt. Ook als de zon niet direct zichtbaar is. 45% van de zonnewarmte bereikt ook het aardoppervlak bij een bewolkte hemel. Op dat warme asfalt en straat tegels moet uw hond via de voetzolen zijn warmte kwijt. Dat gaat dus niet lukken.

Iedere honden eigenaar is verplicht om goed voor zijn dier te zorgen. daartoe behoort ook bescherming tegen oververhitting. Een paar (ieder moet naar gelang de omstandigheden uitmaken wat nog meer) van de te nemen maatregelen zijn: 

Geef uw hond vroeg in de morgen of later op de avond zijn beweging en laat hem overdag in de koelte van de woning verblijven. Laat de hond in de schaduw op het gras uit, als dat dan toch moet. Zorg voor voldoende drinken in de vorm van koel water. laat de hond extra drinken. Bij zeer warm weer:  vervoer de hond naar die schaduw, laat de hond niet zelf lopen. Pas op met derden. Geef uw hond niet mee met derden, die geen of onvoldoende ervaring hebben met kortsnuiten. Het weiland dat gebruikt wordt dor de uitlaat dienst hier in de buurt heeft nauwelijks schaduw en is dus ongeschikt voor mopsen. Pas op met uitlaatdiensten, die uw hond in een te warme auto met nog veel meer honden vervoeren, die mogelijk uw hond  in de volle zon laten lopen in de hitte van de dag, zelfs inspanning laten verrichten of hardlopen. Vergeet niet de normale temperatuur van uw hond is al 38 graden. Sta niet toe dat uw hond dan in de volle zon gaat liggen. Door met warm weer, boven 20 graden Celsius binnen of buiten, te wandelen, koelt uw hond niet meer af, maar warmt op en kan oververhit raken en flauw vallen of erger.  Voor u het weet kan uw hond door een vorm van zonnesteek overlijden! Is uw hond te warm geworden, koel hem af met natte handdoeken.  Zet Uw hond in een zwembadje waarin hij tot aan zijn buik in het water staat. In ernstige gevallen: gooi de hond in de naburige sloot. Maar koel hem af. Ontzie kop en rug.

Bescherm uw mopshond tegen oververhitting! Houd uw dier weg uit zon en warmte. Bedenk dat zijn vacht hem ooit tegen de koude in de 5000 mtr hoge bergen van Tibet beschermde.  Bedenk dat uw blonde mops daartoe geselecteerd is om over een boven én een ondervacht te kunnen beschiken. 

 

 Jonge Hondendag 2014 14 september.

Is uw mopshond geboren in 2013? Dan wordt u hierbij uitgenodigd om deel te nemen aan de altijd gezellige Jonge Hondendag van Commedia. Deze dag vindt plaats op 14 September 2014 in het Dogcentrum Zaltbommel, Jan Stuversdreef 4, 5315 NZ Kerkwijk (gemeente Zaltbommel), telefoon 0418-514 551 / 06-537 720 75.

De aanvang is 10.00 uur. Keurmeester is Gerda Brouwer.

Deelname is gratis.

Er zullen ook weer leuke stands zijn met verkoopwaar, ook is er een fotograaf aanwezig om een mooie foto te maken van uw mopsje of een leuke foto met broertjes, zusjes en paps en mams. Deze fotograaf is ook vaak op de hondenshows te vinden, Digitaalfoto.com. Iedereen krijgt een kleine foto aangeboden door Commedia en Digitaalfoto.com.

Er zijn weer veel mopsjes met hun familie om te begroeten!

Voor verder vragen kunt u contact opnemen met Mevrouw A. v.d. Meijden

 

2014 augustus: Met onze mops Evy gaat het goed. De werp kist staat al weer klaar en we hopen eind september  de nieuwe mopjes te zien. 

Op dit moment jan 2014 valt er niet meer zoveel te melden. Het  gaat goed met ons allemaal. 

De mopjes zijn bijna allemaal vertrokken. Allemaal? Wel een mopsje is gebleven. 

Het is inmiddels 30 oktober 2013. De meeste hondjes hebben een baasje gevonden. en de ontvangen berichten zijn allemaal gunstig: Alle verkrijgers zijn blij met hun hondje. Er resteren er nog twee teefjes. 

 

20 September 2013

Van de dertien pups zijn er nog acht over. Vandaag zijn vier pups verhuisd naar hun nieuwe eigenaren die allemaal verschrikkelijk gelukkig waren met hun hondjes.  

5 september vandaag weten we met zekerheid dat een van de hondjes ons gaat verlaten. 

 

1 september 2013

Vandaag hebben we besloten dat Anando bij ons zal blijven wonen. wij zullen hem Nando noemen.

Nando is de zoon van Evy en Sam en is op 28 juni geboren. Sam heeft een schitterend mooie blonde vacht, een goed beendergestel prachtige rechte en sterke poten. Wij achten Nando veel belovend.

 

 

2 aug. Vandaag de puppen van Uma brokkenpap gevoerd. Dwz ze laten proeven wat ze straks te wachten staat door pap in hun bekkies te doen met je vingers . het zoeken naar door de pups geaccepteerde voeding was niet eenvoudig!

Oplossing de moederhonden krijgen renkse  met nutropuppybrokken. Door nu aan de pups het zelfde te geven  geweekte brokken met Renske en geitenmelk krijgen ze de smaak die zij ook al via de moedermelk kennen. Het gaat er in als pap.

Deze week zijn we aan de pap begonnen op advies van diverse fokkers maar we vinden het helemaal niks. we hebben ook nog nooit een honden moeder gezien die klaar staat met bordjes pap. 

Gisteren 31 juli kregen we nutropuppybrokjes met geitenmelk met Renske vlees gemalen. En lekker dat dat was!! we mochten ook al naar buiten, maar we kregen te veel belangstelling van een grote ekster naar de zin van de baas.