Puppy nieuws:  

 

Nieuw mandje gevraagd:

Hoera er zijn weer prachtige puppen: drie Reuen en vijf teefjes. 

 

 Chiel met Evy hebben een prachtig nest bezorgd met twee reutjes en een heel mooi teefje. De puppen groeien als kool. Elke dag opnieuw halen ze nieuwe streken uit. Overdag mogen ze al even naar buiten. Daar hebben ze een prachtig onderkomen. waar ze uit de wind heerlijk kunnen zonnen.

Caithlynn heeft met Chiel ook haar best gedaan. Ze bracht ons vier mooie dames. We hebben twee prachtige nesten met puppen, gewoon in de huiskamer staan.

De vaders en de moeders zijn aanwezig om kennis te maken.

Er is ook nog een pup waarvan we wel de moeder kennen: Nora,  maar niet de vader! Wij verdenken onze Sam van een Spontane aktie.

De puppen van Evy en Chiel moeten nog gechipt worden en mogen binnen kort weg. de andere komen wat later. Ze zijn prachtige stevige puppen die er heel mooi uitzien.

wij zijn op zoek naar een nieuw baassje.

zie ook onze facebookpagina knuffelmopsen.Almere

Fokplannen !!

in de loop van het jaar hopen we nog een mooi nest te kunnen verwachten.

Vakantieverblijf in de kennel.

Vakantieverblijf  in onze kennel is mogelijk voor honden, die in de kennel geboren zijn.

Bij ons werden Joep en Joris geboren.  zij vonden een heerlijk tehuis.  Zij heten nu Marcel en Olie B Bommel. Het worden prachtige honden.  Foto's en filmpjes staan op Facebook knuffelmopsen Almere. Wegens de vakantie van zijn baasjes, hadden hard gewerkt!, mocht Marcel weer twee weken bij ons komen wonen.  Heerlijk heeft hij het verblijf gevonden. Lekker vlees en brokjes. Toen hij binnenkwam, had hij al snel zijn moeder Caithlyn gevonden. Dat was een weerzien, o wat was hij blij.  Gelijk maar een robbertje stoeien. 

Och, dat was even wennen!!! voor mij. Terug tussen de honden, mama en papa, oma en opa en de zusjes en nichtjes van de kennel. Ik was veel groter gegroeid, vonden ze. Ik was gewend heel veel streken uit te halen bij de nieuwe baasjes. Maar in de kennel nemen de mopshonden daar mijn streken niet. Ik heb geprobeerd de verse kluif van oma Uma te stelen.  Maar zij maakte mij heel snel en stevig duidelijk, dat ze daar niet van gediend was. Opa Sam, die normaal zeer weinig van zich laat horen, bromde ook tegen mij. Ik moest gewoon achteraan gaan staan. En wachten op mijn beurt.  Dat was moeilijk.  

Als we allemaal ons eten krijgen, worden we op naam geroepen en krijgen wij onze gevulde voerbak. Ik was dus gewoon de laatste. Oei, wat moeilijk.  Elke dag gingen er berichtjes naar mijn vakantie houdend bazinnetje. Zo bleef ze van mijn streken, en dat waren er veel, op de hoogte. Dagelijks deed ik veel aan wedstrijdlopen met Honeybee.  Van wege de warmte werden we naar een weitje gereden, waar veel bomen stonden. Soms wel om vijf uur in de morgen. Heerlijk fris. Met wat wind er bij, konden we fijn hard lopen in de schaduw.  Twee keer per dag werden we daar heen gereden. Heeerrlijk!!  Ook mochten we mee naar de bazin van Mops DeeJee.  Dat was een nieuwe tuin voor mij. Die moest ik verkennen!  Ik ging de hele tuin rond. Ze hadden er ook een vijver. En iets raars er naast. Het kleine grasveldje. Wat ik zag was helemaal groen. Gras dus, maar toch anders. Als je er op lopen wil, zak je er door. Ik was opeens helemaal nat. Het was groen met water er onder. ik was nat. Doornat. niet zo erg met dat warme weer. Mijn tuigje was nat en moest drogen. En toen we thuis kwamen kwam het ergste: Ik moest in bad!, want ik had nog kroos in mijn oren.

Na veertien dagen kwam de baas mij weer halen. En nu kan ik thuis weer streken uithalen. Maar, ze zeggen toch dat ik veranderd ben. Ik ben wel vééél netter geworden. Maar volgend jaar mag ik misschien weer terug komen op vakantie.  Groetjes van Marcel.   P.S. Honeybee mist Marcel wel om mee hard te lopen en te spelen.

 

De commentaren van de respectievelijke dierenartsen, die de vertrokken pups uit het Nest van Sam en Uma van vorig jaar hebben gecontroleerd, waren dermate lovend, blij verrast, dat we besloten hebben Honeybee te houden.

Ook Hummeltje heeft een mandje gevonden en voor Honneybee bestaat dus niet langer meer een optie. het is een mooie meid aan het worden.

Hoera er zijn puppies van Uma en Sam. Ze hebben in juni 2017 gezorgd voor een prachtig nest:  een reu en vier teefjes. Een paar mopsjes zijn reeds vertrokken. En ook de overigen mogen weg. Voor meer fotos zie ook Facebook knuffelmopsen Almere.

 

Tegenvallende garanties van Kennel de Second Corner. 

Nieuw aangekocht voor in onze kennel is Mr. Chiel van de Second Corner, een prachtige jonge reu, zo leek het, Kampioen in verschillende landen. Wij hoopten, dat hij ons mopsenteam kwam versterken. Wij verwachtten veel van hem. Maar nu ruim een jaar later, heeft hij weinig gepresteerd.  We vrezen dat dit zo zal blijven. Ondanks de toezeggingen van mevr. Jansen van Kennel de Second Corner uit Groningen, dat hij een goede reu zou zijn, is dat niet juist. En  blijkt mevr. Jansen, lid van de mopshonden vereniging Commedia, de door haar toegezegde garanties niet na te komen. Niet echt betrouwbaar dus: Mevr. Ester Jansen. Chiel blijkt een echte Homo te zijn. Toen Uma hoog loops was, keek Chiel haar nog niet aan.  En Chiel blijkt als dekreu dus weinig presterend. Als fokster moet Jansen dat geweten hebben.  Dat is kopers risico, vind mevr. Jansen. Dus als u bij haar een hond koopt, bent u gewaarschuwd. Uw aankoop blijkt Kopersrisico!  Geen garantie dus.

 

Chiel werd door de dames met veel spontaniteit begroet, welkom geknuffeld, zo hoort dat bij knuffelmopsen. En de dames zijn duidelijk van hem gecharmeerd.  Maar verder gaat het niet. 

 

Dekreuen:  

Voor geïnteresseerden zijn ter beschikking twee dekreuen:

status: Uitmuntend, test spermaproductie uitmuntend, vrij van Patella, duurtest goed doorstaan. Er is ons niets bekend van oogproblemen:

1)  Bilbo van Shaka's Royal Kraal en

2)  Chiel van de Second Corner. helaas wat minder

Bent u geïnteresseerd in een dekking dan verzoeken wij u met ons contact op te nemen.  

 

Deze keer gaat het spannend worden 2016. Caitlynn is voor de eerste keer gedekt en wel door een mooie zwarte mops Hilbert zoon van Frederique Van Vom Ulmer Haus. Dus wat er komen gaat? We weten het nog niet. 

Inmiddels weten we meer: Caithlynn heeft als echte mama regelmatig gespuugd en heeft vreetbuien. boven dien wordt ze ronder en ronder!!!!  Caithlynn moet dus zwanger zijn.  

 we wachten af> Spannend!!  Uiteindelijk werd Guido Geboren. Een prachtige zwarte morsreu, waar we erg blij mee zijn. 

 

Hulpmiddelen bij een bevalling:

Het heeft geholpen. Op advies van een Belgische puppyliefhebber uit Antwerpen hebben we achter de mops Uma een kaarsje gezet. De puppen zouden dan op het licht afkomen. Wel dat deden ze. We hebben prachtig poppen gekregen. 

Wel namen ze de tijd maar uiteindelijk zijn ze met vijf. 

Evy met Sam  al weer enige tijd geleden

De vooruitzichten zijn goed. Op de ròntgenfoto waren al veel koppies te zien maar het was te druk om ze allemaal te tellen . 

Hier over weten we binnenkort meer. Vandaag werd er weer gespuugd, nu maar afwachten.

Deze week een geslaagde dekking gerealiseerd. Nu afwachten of Sam inderdaad weer vader worden gaat. Zo ja dan weten we  dat we eind maart een nest mogen verwachten.  ja Sam en Evy hadden een prachtig nest. 

aan het eind van het jaar verwachten we nog een nestje met Caitlynn en Chiel........

 

 Van Byou en Bomba hebben we een mooie dochter Eleonora we noemen haar Nora

In september 2015 waren we op de jonge hondendag van Commedia. Aanwezig waren 24 nesten van pups alle geboren in 2014, waarbij het uiterlijk van het hele nest mede aan de hand van de ouders werd bekeken. En hoewel geen scorecijfers werden gegeven werd het nest van Evita Met Sam van vorig jaar behorend tot de drie beste beoordeeld. 

En daar zijn wij en de puppy eigenaren erg blij mee!  gefeliciteerd.

 

Wachten op spannende tijden. Het bleek vergeefs. Byou is niet moeder geworden van een stel mooie pups. 

Byou is weer terug van Ollie en ziet er blozend uit alles is goed afwachten dus.  Oliver Hardy van Shaka's Royal Kraal

Uitbreiding Ollie gaat nog meer actief zijn en wel met Issis. We moeten gewoon geduldig zijn. 

2015 mei Byou is op bezoek bij Ollie van Shaka.s Royal Kraal. Volgende week weten we meer en dan maar afwachten of ze weer hun best zullen doen en ons blij maken met mooie mopsjes. 

en Evita met ? 

2015 van Uma mochten we nog geen mopsjes verwachten doch verder in het jaar komen er diverse opties

Uma met Sam

2015  Krijgen we weer puppies? We weten nog niks. maar wat niet is kan komen. met vijf zes weken weten we meer. en gaan we mogelijk weer van die kleine stuiterballen van mopshondjes genieten. 

Zijn  naar de Darts geweest. Alles gecontroleerd en goed gekeurd, honden kern gezond, vrij van patella.  Morgen krijgt Ollie zijn vreugde dans. 

24 maart 2015 helaas het ziet er naar uit dat een van de twee niet voldoende zijn best heeft gedaan. dit voor jaar geen puppies.

Dit najaar drie maal kans. nu nog een paar mooie reuen vinden 

2014 nov 21 Al onze mopsjes in middels al twee kg zwaar, hebben een nieuw mandje gevonden en gaan binnenkort vertrekken. Caitlynn gaat blijven maar daarom niet getreurd. in 2015 hopen we weer op een of twee nestjes nieuwe mopsjes.  Geïnteresseerd? Geef u op voor de wachtlijst! 

2014 september Hoera Evy  heeft pups gehad twee teven en drie reuen !

Mops Evy is zwanger van Sam en we zijn in blijde verwachting.  het schiet al op. Evy wordt lekker rond.

Inmiddels groeien de mopsjes als kool.  de twee teefjes blijven wat achter. Maar niet veel. Dagelijks worden de mopsen gewogen. En inmiddels hebben ze ook namen gekregen, maar voorlopig duiden wij ze met kleuren die ze op hun oortje hebben gekregen. We kennen cedricpai, caitlinn, casanova, cooper, catinka. Bedekte de kleur eerst het hele oor. Inmiddels is het nog maar een heel klein puntje. Gisteren werd in 24 uur op een eigen lichaamsgewicht van 710 gram er 71 gram bij gegeten. Vandaag was er dus niet zo veel honger maar dat namen de anderen dan weer waar. Dagelijks  groeien de pups gemiddeld 35 - 40 gram. iets wat voor de moederhond een geweldige inspanning kost om aan melkvolume te produceren. De eersten krijgen dus al wat mousse. Dat wordt heel lekker gevonden. Mam krijgt voeding voor elke maaltijd op lopend tot bij een kg per dag. Best veel dus. maar dat belet niet om nog om wat extra's te bedelen. 

Afgelopen zaterdag 27 september 2014 heeft Evy vijf pups gebaard: drie reuen en twee teven. met moeder gaat het goed. de pups racen nu al door de werpkist heen.  We zijn al goed gegroeid.

Onze Evy begint al sp

annend rond en b

ol te worden. Nog 10 dagen en dan is het zo ver. er zijn drie levendige pups aan getroffen. de rest was nog niet zichtbaarDe werpkist staat al klaar en wordt dagelijks geïnspecteerd. Vorig jaar droeg Evy tien puppy's. Wanneer we Evy vergelijken met vorig jaar gaat het dezelfde kant op. We wachten af. 

2013. Er waren dertien Puppies beschikbaar. Kijk maar naar onze groepsfoto. We zijn met veel geweest. Maar hebben allemaal een fijn plekje gevonden.

Onze mama's hopen ook het komende jaar weer op nieuwe mopsjes. Belangstelling? Schrijf u in. we verwachten ze in augustus mogelijk eerder. Mocht u geïnteresseerd zijn in de aanschaf van een mopshond, bel of mail dan naar  de fam Schippers 0365468238 of h_schippers+kpnplanet.nl.   Wilt u wellicht later een hondje? Mail ons. en vertel wat u de pup te bieden heeft, motiveer uw verzoek. 

We zijn gekomen met vijf teefjes en acht reuen! En wonen bij onze twee mama's en we zien ook papa elke dag, want hij woont ook bij ons. 

Nog lang zochten TWEE mopsjes naar een nieuw baasje. Er zijn al elf mopsjes die een nieuw baasje hebben gevonden.

  

Hoera er zijn puppies geboren.  De mopshonden Evy en Uma hebben samen 13 puppies van vader Sam. 

We mogen al naar onze nieuwe baasjes. 

Ter vermijding van spam svp het plusje door een @  vervangen.

  

 Wachten op wat er komen gaat! Meestal eten. Soms ook een wandeling met papa of mama.

 

Samen in de tuin

 

 Samen buiten spelen. 

 Lekker slapen met zijn allen.

 

 

Zowel de moeders Uma en Evy als ook vader Sam zijn dagelijks aanwezig. De moeders leverden een fantastische prestatie en de pups in de  nesten van 28 juni (8 x reu ) en 8 juli (5x teef en 1x reu) groeien voorspoedig. De grootste is van 160 gram nu uitgegroeid tot 2,5 kg.  Op 30 oktober zijn we 3,4kg. 

Mopsen houden van comfort zoals hier onder te zien is en hebben graag een dak boven het hoofd. 

 

 We zijn zwanger juni 2013 en we proberen het uit te houden.

 

En toen waren we er plotseling de zonen van Evita  foto van net na de geboorte. Het blauw zijn de nagelstreng klemmetjes

Kom allemaal niet zo dringen.   Bij moeder aan de tap. met waterverf kan de baas zien wie wie is. Later ging de verf er toch af en kregen we allemaal een gekleurd bandje.

Elke dag is het een feest om die slobberaars aan het werk te zien. Wie verovert het beste plekje. Wie eet het snelst. Daartoe lijkt alles geoorloofd. En dus klimmen we over elkaar heen om de beste plaats te bemachtigen. Maar wat als je tap leeg is gezogen. Dan ga je snel zo nodig met geweld op zoek naar een volgende tepel. Het voordeel is dan: er is nog een tweede moeder. Maar soms komt papa Sam ons poetsen. hij steekt dan zijn neus onder osn en dan ben je je tepel kwijt.

 25 juli Vandaag hebben we onze eerst pap gehad, nou ja, gehad?  We kregen allemaal een lepeltje om eens te proeven. voor sommigen van ons was dit niet genoeg. en dus gingen we met poten en al midden in de bak staan. 

Kleindochter Madelief (7) mocht de puppy's voeren met pap van rijstebloem en geitenmelk. Later was nier meer duidelijk wie er het meest kleefde: de puppy's of Madelief. Een feest om te zien was het wel.

Later heeft moeder Evita ons allemaal gewassen. Overal zat pap. Later hebben we hebben we geleerd dat er genoeg voer was. we zijn al lekker groot.